A Bach-virágterápia alapjai - WORKSHOP

"Az egészség attól függ, hogy harmóniában vagyunk-e lelkünkkel."
Dr. Edward Bach

Amikor elégedettek, boldogok és jókedvűek vagyunk, megfigyelhetjük, hogy egészségünk is rendben van. Néha azonban segítségre van szükségünk, hogy kiegyensúlyozottak maradjunk, és tovább tudjunk haladni a mindennapjainkban. 
Ekkor segíthetnek a Bach-virágeszenciák. Az eszenciák előállítását és használatát Dr. Edward Bach, angol orvos az 1930-as években dolgozta ki. Hitt abban, hogy a lelkiállapot kulcsszerepet játszik az egészség megőrzésében és a betegségekből való felgyógyulásban. Kidolgozta 38 virágeszenciából álló rendszerét, melynek alapelemei vadon élő virágokból, fákból és bokrokból készültek. Az eszenciák az egyénre fejtik ki hatásukat, nem pedig a betegségre vagy annak tüneteire. Abban is támogatják az egyént, hogy rájöjjön miért is okozott szenvedést önmagának.
A Bach-virágeszenciák segíthetnek a mindennapi élet érzelmi kihívásaiban is.
A gyógyírek az adott növényekben jelenlévő rezgést tartalmazzák, nem pedig a növények fizikai részeit, ezért a bármelyik növényre (virágra) allergiás ember is élvezheti a Bach-virágeszenciák előnyeit!
Az eszenciákat lehet önmagukban, orvosi kezelésekkel vagy más terápiákkal együtt alkalmazni, semmilyen gyógyszerrel nem lépnek kölcsönhatásba. Hatásuk gyengéd, alkalmazásuk biztonságos, minden életkorban használhatóak az újszülött kortól öregkorig és a várandóság időszakában is.
Nem kell azonban betegnek lenni ahhoz, hogy valaki eszenciákkal kezelje magát. Mindannyian átélünk olyan nehéz, fárasztó időszakokat, amikor negatív kedélyállapotba kerülünk. Ilyenkor az eszenciák segítsége roppant értékes lehet, mert segítenek helyreállítani a megbomlott egyensúlyt még a testi tünetek megjelenése előtt.
A Bach-virágeszenciák jótékony hatással vannak állatokra és növényekre is.

Ha boldogabban, harmonikusabban szeretnél élni, megoldva lelki gondjaidat, legyőzve félelmeidet, ha változtatni szeretnél az élethez való hozzáállásodon, vagy ha valamely szeretted az, akinek ilyen segítséget szeretnél nyújtani, akkor ez a tanfolyam neked való.
A kurzus végén mindenki képes lesz arra, hogy saját magának és a közvetlen környezetének virágeszenciákat válasszon, és hatékonyan alkalmazza azokat a családban felmerülő problémák megoldására. Ezen alapozó képzés során részletes betekintést nyerhetsz az egyes eszenciákhoz tartozó érzelmi állapotok jellemzőibe, megtanulhatod ezek kialakulása mögött milyen tényezők húzódnak meg és az eszenciák hatására milyen pozitív változásokra számíthatunk.

Tanfolyam vezetője: Mészáros Judit, természetgyógyász

Kapcsolat: +36-20-824-6148
maitra.termeszetgyogyaszat@gmail.com

A jelentkezők száma korlátozott (max. 10 fő)!

Időpont: 2017. Május 6. (vasárnap) 9:00-18:00
Helyszín: 1083. Budapest, Corvin Sétány

Tanfolyam díja: 20.000.-