Kinesiology-tape a családban - workshop

A kineziológiai tapasz izmok, ízületek, ínszalagok stabilizálására, tehermentesítésére, gyorsabb regenerálódására használatos orvostechnikai és gyógyászati segédeszköz.
A módszert Kenzo Kase, orvos, kiropraktőr fejlesztette ki. A bevett orvosi gyakorlat során alkalmazott feszes kötéseket felváltotta rugalmas ragasztással. Így lényegesen gyorsabb fájdalomcsökkenést ért el mind akut, mind krónikus, illetve veleszületett panaszok esetén is. Akut sérüléseknél a rehabilitációs idő rendkívüli módon lecsökkent!

Ajánlott:
  • Fájdalom, duzzanat, lokális gyulladások, véraláfutások csökkentése, sérülések megelőzése (sérv, ödéma, hematóma, zúzódások)
  • Rendellenes izomtónus, izomfeszültségek, ínhüvelypanaszok
  • Túlfeszítés megelőzése, túlzott mértékű terhelés csökkentése
  • Izommerevség
  • Mozgástartomány növelése (teniszkönyök, alagút szindróma, térdsérülések)
  • Testtartás javítása, gerincferdülés, lúdtalp, bütyök kezelése, végtagok forgatása
  • Sikeres hegkezelés (varratok, striák)
  • Műtét utáni rehabilitáció
  • Lokálisan (helyileg) kihathatunk belső szervekre
A szalag (tape) hatásmechanizmusa azon alapszik, hogy a beragasztott területen a bőr megemelkedik, a meglazult kötőszöveti állomány megnyúlik, s a létrejövő jobb nyirokkeringés hatására beindul a gyógyulás. A tapasz a bőr szövetével folyamatosan együttmozogva oszlatja el a felgyülemlett test-, illetve ízületi folyadékot, megszűntetve az idegvégződésekre gyakorolt nyomást, mely a fájdalmat előidézi. Minden embernek a saját anatómiájához igazodik a ragasztás, az izmok, ill. a csontok méreteit figyelembe véve. Nem korlátoz sport, munka vagy egyéb mindennapi tevékenység végzése közben. A várt hatás kizárólag akkor érhető el, ha a szalag anatómiailag pontosan van felragasztva és a kezelt terület rendszeresen mozgatva van.

Az együtt töltött nap alatt megtanuljuk a rugalmas szalag ragasztási technikáit, tanulmányozzuk a főbb izomcsoportokat testünkön, s e két ismeret felhasználásával átvesszük a leggyakoribb problémák kezelési módjait.

A kurzus ajánlott mindazoknak, akik szeretnének gyors, hatékony segítséget nyújtani családi és baráti körben, masszőröknek kiegészítő módszernek, sportolóknak önmaguk ragasztására probléma esetén és megelőzésként is.

A tanfolyam elvégzése nem ad terapeuta képesítést, hivatalos kezelésre és további oktatásra nem jogosít fel!

Tanfolyam vezetője: Mészáros Judit, természetgyógyász (Életmód-tanácsadó és terapeuta, Masszőr)
Kapcsolat: +36-20-824-6148
maitra.termeszetgyogyaszat@gmail.com

A jelentkezők száma korlátozott (max. 10 fő)!

Időpont: 2017. Március 12. (vasárnap) 9:00-18:00
Helyszín: 1083. Budapest, Corvin Sétány

Tanfolyam díja: 20.000.-